Zoeken in literatuur (exclusief NIPR artikelen)

Zoektermen:
Auteur:
Taal:
Bron:
Trefwoord:
Verdrag:
    Artikel:
Verordening:
    Artikel:
Wet:
    Artikel:
Sorteervolgorde:

Literatuur (1131 resultaten)

<< eerste < vorige   108 van 114   volgende > laatste >>

2020-119 Arbeidsovereenkomst en arbeidsverhoudingen in het IPR
  Auteur: Pontier, J.A.
2020-124 Preach What You Practice: The Allocation of Claims in Cross-Border Multi-Party Disputes
  Auteur: Bens, T.
2020-125 Over de dam die een claimtsunami moet gaan tegenhouden: de scope rule en zijn (on)verenigbaarheid met Europees bevoegdheidsrecht
  Auteur: Dufour, R.
2020-128 Feniks – over ficties in het bevoegdheidsrecht. Hof van Justitie van de Europese Unie (tweede kamer) 4 oktober 2018, C-337/17, ECLI:EU:C:2018:805 (Feniks Sp. z o.o. tegen Azteca Products & Services SL), conclusie A-G Bobek, ECLI:EU:C:2018:487 (NIPR 2018, 424)
  Auteur: Hoek, A.A.H. van
2020-129 Grensoverschrijdend bankbeslag op geldvorderingen vanuit Nederlands perspectief. Bespreking van het proefschrift van mr. C.A. Oudshoorn
  Auteur: Kaar, B.J. van het
2020-130 Grensoverschrijdend bankbeslag op geldvorderingen. Boekbespreking van: C.A. Oudshoorn, Grensoverschrijdend bankbeslag op geldvorderingen, vanuit Nederlands perspectief (diss. Erasmus Universiteit Rotterdam; Recht en Praktijk nr. FR17), Deventer: Wolters Kluwer 2018
  Auteur: Kasbergen, S. van
2020-135 Buitenlandse aandeelhouders en houders van American Depository Receipts in Nederlandse uitkoopprocedures: rechtsmacht en noodzaak tot dagvaarden
  Auteur: Schotel, O.J.W.
2020-136 Is het oordeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie in NK/Fortis inzake de kwalificatie van de Peeters/Gatzen-vordering wenselijk?
  Auteur: Senden, S.
2020-139 Rechtsmacht OK in uitkoopprocedures met betrekking tot in Nederland gevestigde doelvennootschappen. Noot bij Hof Amsterdam 17 september 2019, ECLI:NL:GHAMS:2019:3663 (NIPR 2020, 70)
  Auteur: Zilinsky, M.
2020-409 Vrijheid in het internationaal privaatrecht
  Auteur: Eeckhout, V. Van Den

<< eerste < vorige   108 van 114   volgende > laatste >>

Uitleg

Zoektermen

  • De zoektermen worden gebruikt om alle tekstvelden te doorzoeken die getoond worden in de detailweergave van een item.
  • Zoektermen worden als losse woorden gezien, gebruik dubbele aanhalingstekens om zoektermen samen te voegen: "Europese Unie"
  • Zoektermen zijn niet hoofdletter- of accentgevoelig: zoeken op Piñeiro geeft dezelfde resultaten als pineiro.
  • Als er meerdere zoektermen ingegeven worden, worden ze als optioneel beschouwd. insolventie bankbeslag geeft alle resultaten waar tenminste één van de termen in voorkomt.
  • Termen kunnen verplicht gemaakt worden door er een + voor te plaatsen. +insolventie bankbeslag geeft alleen resultaten waar insolventie in voorkomt, bankbeslag is optioneel en heeft alleen invloed op de relevantiescore.
  • Door voor een term een - te plaatsen worden resultaten met deze term uitgesloten. -insolventie bankbeslag geeft alleen resultaten waar insolventie niet in voorkomt en bankbeslag wel.
  • Een asterisk kan gebruikt worden aan het eind van een woorddeel: bevoegdheid* geeft zowel resultaten met bevoegdheidsrecht als bevoegdheidsregeling. Let wel dat bevoegdheid zelf niet gevonden wordt, hiervoor zou op bevoegdheid* bevoegdheid gezocht moeten worden.

Auteur en Taal

Door een item uit deze lijsten te kiezen worden alleen artikelen getoond die aan dat item gekoppeld zijn.

Trefwoord

Hiervoor gelden dezelfde regels als bij zoektermen, er wordt alleen in gekoppelde trefwoorden gezocht.

Verordening, Verdrag en Artikel

Als bijvoorbeeld een wet gekozen wordt, zullen er alleen resultaten getoond worden die verwijzen naar deze wet. Daarnaast is het mogelijk om ook op artikel te zoeken. De invoer wordt van links naar rechts verwerkt, zodat zoeken op 2 als resultaten kan geven: art. 2, art. 2/1, art. 2/b, art. 2.1, art. 2 lid 1 onder a
Zoeken op 2/1 geeft alleen: art. 2/1, art. 2.1, art. 2 lid 1 onder a
Het exacte gebruik van spaties, schuine strepen, punten of woorden als "lid", "onder" etc. is hierbij niet van belang.